Keramiske fliser | Læs om keramiske porcelænsfliser og karakteristika
Materialeinformation

Værd at vide om Keramiske fliser

Du finder nedenstående en forklaring af produktet keramiske porcelænsfliser og karakteristika som er en del af Scandi-Roc’s produktsortiment

SERIE: CERAMICA

Du finder nedenstående en forklaring af produktet keramiske porcelænsfliser  og karakteristika som er en del af Scandi-Roc’s produktsortiment:

Keramiske Porcelænsfliser 

Serien leveres i 20 mm fliser, som er anvendelig til udendørs samt indendørs brug. I daglig tale ofte kaldet en keramikflise, men den korrekte tekniske betegnelse er porcelænsflise.

Keramiske fliser produceres af ler og brændes i ovne med højtemperatur, flisernes egenskab afhænger af lerblandingens sammensætning samt brændingstemperaturen, jo højere brændingstemperatur desto tættere og mindst vandabsorberende fliser.

Porcelænsfliser er et keramisk produkt bestående af ler kaolinit, feldspat og kvarts. Efter at være presset under enormt tryk i en form, brændes fliserne, dette sker i ovne hvor temperaturen langsomt bliver varmet op til 1200 – 1400 grader C. Derefter afkøles ovnen hurtigt, hvorved leret omdannes til glas. Denne proces hedder sintring. Vandabsorberingen er på under 0,5 % hvilket er kendetegnet for en porcelænsflise. Produktionsteknikken betyder at en porcelænsflise er sværere at fremstille i forhold til en almindelig keramisk flise.

Porcelænsfliserne er frostsikre, syrefaste, klorbestandige og resistente over for olie. Dette gør dem yderste vedligeholdelses venlig og tåler også rens med højtryksrenser.

Brudstyrken samt de generelle egenskaber som beskrevet for keramiske porcelænsfliser i  20 mm gør denne type yderst anvendelige til udendørs samt indendørs montering. Udendørsfliser er frostsikre og kan pga. af deres enorme styrke bruges på terrassen, i indkørslen (kræver betonunderlag) og på altanen. Udendørsfliserne er nemme at lægge og kan lægges på flere forskellige underlag. De kan nemt lægges direkte på græs, sand, grus eller limes på betonunderlag. Præcis som man kender det fra alm. betonfliser eller naturstensfliser. Derudover kan de også lægges på små special-anordninger til bla altaner.

BEMÆRK SÆRLIGT OM MARANELLO Kantfliser: Vi anbefaler at Maranello kantflisen monteres således, at den bagvedliggende belægning ligger i samme niveau, dette så bagkanten på flisen ikke vil være synlig.Bagkanten på Maranello designet kan have en tynd centreret linje, der har en anden farvenuance end den øvrige bagkant. Denne linje langs bagkanten kaldes også ”black heart”. Maranello designet produceres/tilskæres ud af rå plader på 60x60 cm. For at opnå de ønskede mål på 60x30 cm, skal man derfor skære ind i den enkelte 60x60 flise. Dette betyder at man skærer ind til kernen, hvilket er forklaring på farvenuancen (Black heart) på bagkanten af flisen. Såfremt man ønsker en pool kantflise som skal monteres med en synlig bagkant, så tag fat i os og hør om de mange muligheder vi har i vores sortiment.

Nedenfor har vi beskrevet og forklaret de naturlige forekomster/kendetegn som man bør være opmærksom på, da disse ikke må forveksles med reklamationsberettigede fejl.

Farvevariationer og brændekoder

Keramiske porcelænsfliser er fremstillet af naturens materialer, hvor hver enkelt produktion/brænding er unik og der kan derfor være mindre afvigelser i farvetone, overflade og struktur fra produktion til produktion. 

Ved aflæggelse af ordre, opfordrer vi derfor til, at der bestilles til hele projektet på én gang. Således sikrer man en leverance i samme brændekode. Såfremt der bestilles ad flere omgange til samme projekt, garanteres der ikke for at efterfølgende leverancer er på lager i samme brændekode, som den først aflagte ordre. Dette kan resultere i en farveforskel på forskellige leverancer.

Nominal size >< working size

Når det kommer til keramiske fliser, er det vigtigt at forstå begreberne “Nominal size” og “working size”. Disse dimensioner spiller en afgørende rolle for at opnå det perfekte resultat i dine fliseinstallationer. Nominel størrelse er den angivne dimension af en flise, som normalt måles i millimeter eller centimeter. Det er den størrelse, du ser på fliseetiketten eller i produktspecifikationerne. For eksempel kan en flise have en nominel størrelse på 60x60x2 cm. Det er vigtigt at bemærke, at den nominelle størrelse angiver den overordnede størrelse af flisen. Se den fulde størrelsesoversigt over NOMINAL SIZE >< WORKING SIZE for keramiske fliser her.

Værktøj

Da brudstyrken på Keramiske Porcelænsfliser er høj (1 ton pr. cm2), bør du nøje overveje dit valg af diamantklinger, vinkelsliber og vådskærer inden påbegyndt tilskæring. Både vådskærer og vinkelslibere skal kunne holde omdrejningspunktet uden at blive overbelastet, når klingen skærer i de 20 mm kompakte porcelænsfliser. Derfor anbefaler vi at man vælger udstyr med en kraftfuld motor med en del wat f.eks. en 1500 W vinkelsliber. En lille vinkelsliber til 125 mm klinger bør have en motor på minimum 1500 W samt termosikring. Den store vinkelsliber til 230 mm klinger bør også have en termosikring samt motor på mindst 2200 W. Bruger man en vådskærer, anbefaler vi en motor på minimum 2,2 kW; det vil sige minimum 3 HK til Keramiske 20 mm porcelænsfliser.

Naturligt svind

Da vi har med et naturprodukt at gøre, må man acceptere at der kan være sten der er beskadiget på den ene eller anden vis. Produktionen samt transport er forbundet med meget håndtering. Indenfor vores branche accepteres der et svind på op til 6% hvilket man som kunde må og skal acceptere kan forekomme. Dette gør sig specielt gældende for større leverancer hvor vi opfordrer til at man har dette med i kalkulationen. Fliser der måtte blive sorteret fra anvendes f.eks ved tilskæring mm.

Tolerancer

Tolerancer på +/- 2 mm i forhold til oplyste mål skal accepteres.

Beklager!

Du befinder dig på en særlig version af vores hjemmeside og informationen du søger, er desværre ikke tilgængelig her.
For yderligere information eller spørgsmål, bedes du venligst rette henvendelse til vores team på messestanden.